Vondstenspreekuur tijdens de Nationale Archeologiedagen

 

Pak de unieke kans en breng een bezoek aan het gemeentelijk archeologisch depot van Gorinchem! Normaal gesproken zijn het depot en de werkruimte alleen te bezoeken op afspraak. Maar tijdens de Nationale Archeologiedagen  op 13, 14 en 15 oktober is het depot drie middagen vanaf 14.00 u. opengesteld voor publiek.

Vondstenspreekuur

Op zaterdag- en zondagmiddag kun je ook je vondst laten beoordelen tijdens het vondstenspreekuur. Dus schroom niet en breng je vondsten mee! Kinderen kunnen zelf speuren met behulp van een metaaldetector.

Gevarieerde collectie

In januari 2017 is het archeologisch depot van de gemeente Gorinchem naar een nieuwe locatie verhuisd. In dit depot worden alle vondsten beheerd, die tijdens archeologisch onderzoek binnen de gemeentegrenzen worden aangetroffen. Het depot bevat ondertussen een grote collectie vondsten, variërend van middeleeuws aardewerk tot wapentuig uit de Tweede Wereldoorlog. Ook alle documentatie van opgravingen, zoals tekeningen en fotomateriaal, wordt in het depot bewaard.

Kan vol met ongedierte naar tentoonstelling in het Rijksmuseum

Kan vol met ongedierte naar tentoonstelling in…

  Vanaf donderdag 2 mei is in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden een niet-alledaagse Gorcumse bodemvondst te zien: een middeleeuwse pot, ooit gebruikt als muizenval. Deze ‘muizenpot’ van eenvoudig grijs ...

Kom speuren in het depot tijdens de Nationale Archeologiedagen

Kom speuren in het depot tijdens de Nationale …

  Wil jij het prachtige glas zien waaruit een schoolrector 600 jaar geleden zijn biertje dronk? Of ben je nieuwsgierig naar de middeleeuwse wapens die men gebruikte bij het beleg van ...

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.