Archeologie in Zuid-Holland

 

Archeologiehuis Zuid-HollandArcheologiehuis Zuid-Holland
Het museum toont de bezoeker op unieke wijze een overzicht van de rijke geschiedenis van de provincie Zuid-Holland middels een breed scala aan archeologische vondsten, nieuwe media en doe-tafels.
Archeologische kroniekArcheologische kroniek
Ieder jaar worden bij opgravingen in Zuid-Holland tal van archeologische resten ontdekt. Daar zitten vaak spectaculaire vondsten bij.
Beleef de archeologie van Zuid-HollandBeleef de archeologie van Zuid-Holland
In Zuid-Holland zijn verschillende musea en parken waar je het verleden kunt ontdekken en beleven.
Cultuurhistorische kaart van Zuid-HollandCultuurhistorische kaart van Zuid-Holland
Cultuurhistorische kaart van Zuid-Holland, ook aangeduid als Cultuurhistorische Hoofdstructuur (CHS). Kaarten worden onderhouden door de Provincie Zuid-Holland.
Archeologie DelftDelft
Archeologie Delft is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het archeologisch beleid van de gemeente Delft en draagt ook de zorg voor het beschermen en behouden van de archeologische resten in de gemeentes Midden-Delfland, Westland, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Zoetermeer.
Archeologie Den HaagDen Haag
In Den Haag wordt 6.000 jaar erfgoed onderzocht en behouden. De archeologen van de gemeente beoordelen bouw- en bestemmingsplannen, doen opgravingen en bewaren archeologische vondsten en gegevens.
Archeologie Dordrecht OndergrondsDordrecht Ondergronds
Ontdek het onzichtbare verleden van Hollands oudste stad !
Erfgoed Leiden en omstrekenErfgoed Leiden en omstreken
Met zoveel disciplines onder één dak worden er heel wat vragen gesteld. Professionele archeologen en bouwhistorici, maar ook amateurhistorici, zijn continu bezig met het doen van onderzoek.
Erfgoedhuis Zuid-HollandErfgoedhuis Zuid-Holland
Een belangrijk deel van ons erfgoed ligt verborgen in de Zuid-Hollandse bodem. Het is van belang dat we daar op een goede manier mee omgaan. Erfgoedhuis Zuid-Holland zet zich hiervoor in.
Provinciaal Archeologisch Depot Zuid-HollandProvinciaal Archeologisch Depot
In het Provinciaal Archeologisch Depot voor de bodemvondsten bewaart en beheert de provincie Zuid-Holland haar archeologische vondsten.
Provincie Zuid-HollandProvincie Zuid-Holland
Wat doet de provincie voor onze archeologie?, het provinciaal depot, Archeologiehuis en de subsidieregeling publieksbereik archeologie.
Rijswijk ArcheologieRijswijk Archeologie
Archeologisch onderzoek in de gemeente Rijswijk.
Archeologie RotterdamRotterdam
De archeologen van gemeente Rotterdam beheren en onderzoeken de resten van het verleden : het bodemarchief.
Archeologie VlaardingenVlaardingen
Het archeologisch en bouwhistorisch depot van Vlaardingen telt duizenden vondsten. Een mooie selectie van oude en nieuwe vondsten vindt u op geschiedenisvanvlaardingen.nl.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.