Kom speuren in het depot tijdens de Nationale Archeologiedagen

 

Gorinchem Nationale Archeologiedagen banner

Wil jij het prachtige glas zien waaruit een schoolrector 600 jaar geleden zijn biertje dronk? Of ben je nieuwsgierig naar de middeleeuwse wapens die men gebruikte bij het beleg van het kasteel van de heren van Arkel in Wijdschild?  Dit kan tijdens de Nationale Archeologiedagen van 12 tot en met 14 oktober. Op deze drie dagen is het archeologiedepot tussen 14.00 en 17.00 uur open. De toegang is gratis.

Programma

  • Kinderen vanaf 8 tot 12 jaar kunnen op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag zelf vondsten zoeken met een metaaldetector, of opdrachten uitvoeren tijdens een speurtocht door het depot. De allerbeste speurders kunnen daarmee een heus diploma verdienen!
  •  Op zaterdagmiddag 14 oktober en zondagmiddag 15 oktober kun je tijdens het vondstenspreekuur je eigen vondsten laten bekijken door depotbeheerder Martin Veen.
  • Speciaal ook voor de lezers van ‘Tien eeuwen Gorinchem, Geschiedenis van een Hollandse stad’  is een kleine expositie ingericht met de archeologische vondsten uit dit boek.

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie

Van Prehistorie tot Tweede Wereldoorlog

In het archeologiedepot vind je alle vondsten die tijdens opgravingen in Gorinchem zijn aangetroffen. Een enorme collectie. Variërend van prehistorische vuurstenen werktuigjes, gevonden op de Dalemdonk, tot een reusachtige zeemijn uit de Tweede Wereldoorlog, ooit opgevist uit de Merwede.

Het depot is geen museum, maar heeft als belangrijke taak alle vondsten en documentatie van archeologisch onderzoek voor (toekomstig) wetenschappelijk onderzoek beschikbaar te houden. Gorinchem is de enige gemeente in ons land waar het archeologiedepot volledig door vrijwilligers wordt gerund.

Adres

Arkelsedijk 24
4206 AC Gorinchem
(0183) 66 01 78

De ingang is aan de dijkzijde van de brandweerkazerne.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.