Wat kun je met de Blauwe Toren?

Blauwe Toren op gezicht op Gorinchem

Gezicht op Gorinchem met links de Blauwe Toren, Willem Schellinks (1637 – 1678), Rijksmuseum Amsterdam

De opgraving van de funderingen Buiten de Waterpoort te Gorinchem houdt de gemoederen in de stad bezig. Als vervolg op de lezingenavond eerder in het Gymnasium te Gorinchem organiseert de Historische Vereniging “Oud-Gorcum” daarom maandagavond 13 maart a.s. een avond met als thema “De Blauwe Toren: waarom stond die in Gorinchem en wat kunnen we er mee? ”

Robert Stein, universitair hoofddocent Middeleeuwse Geschiedenis aan de Universiteit Leiden, zal de eerste helft van de avond spreken over Karel de Stoute. Onder zijn bewind werd Kasteel de Blauwe Toren gebouwd.

Voor het tweede deel van de avond wordt aansluiting met de actualiteit gezocht. Na de inleiding over de functie van historisch besef voor de stad door de voorzitter van de vereniging, zal wethouder Arjen Rijsdijk in gesprek met de aanwezigen aangeven wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van de gemeente zijn om met de gevonden muurresten om te gaan. Daarna is er ruimte voor vragen. Als moderator zal Fred Delfgaauw optreden.

Maandag 13 maart 2017, aanvang 20:00 uur in theater De Peeriscoop, Boerenstraat 11b in Gorinchem

Leden van “Oud-Gorcum” mogen gratis naar binnen, niet-leden betalen € 5,00. Het bestuur verwacht een behoorlijke drukte en raadt u daarom aan tijdig aanwezig te zijn.

Deel of print dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.