Depot verhuisd

Arkelsedijk 24, Gorinchem

Arkelsedijk 24, Gorinchem

De eerste week van januari 2017 is het gemeentelijk archeologisch depot verhuisd van de Avelingen naar de Arkelsedijk, het voormalige onderkomen van de GGD en de ambulancedienst. De voorbereiding op deze verhuizing heeft een lange tijd geduurd. Zo bleek het niet eenvoudig een vervangende ruimte te vinden die aan alle wensen en (wettelijke) eisen voldeed.  Daarnaast was er voorkeur voor een locatie in of op korte afstand van de Gorcumse binnenstad.

Vooraf is door de vrijwilligers van het depot hard gewerkt om de collectie voor transport gereed te maken. Gelijktijdig werden in het ‘nieuwe’ onderkomen nog enkele bouwkundige aanpassingen uitgevoerd.

Het archeologisch depot was sinds 2002 gehuisvest in het voormalig ENECO gebouw op Avelingen Oost 2a.

Deel of print dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.